60 de copii de la Cahul vor primi cărți din România pentru lecturi împreună cu familia

  • 03 Februarie 2020 12:32
60 de copii de la Cahul vor primi cărți din România pentru lecturi împreună cu familia

Cu implicarea Bibliotecii Publice din Larga Nouă, Cahul, 60 de copii din această localitate cu vârsta între 3 și 6 ani, însoțiți de cei apropiați, vor participa, pe parcursul lunii februarie, la ateliere de lectură și vor primi câte o carte în dar.

Donația de carte a fost oferită de Asociația OvidiuRo, în cadrul proiectului „Fiecare copil merită o poveste", desfășurat cu implicarea și susținerea Fundației Progress România, a Bibliotecii Naționale pentru Copii „Ion Creangă” și a Centrului Național de Excelență Profesională pentru Bibliotecari Chișinău, având ca scop creșterea calității educației preșcolare în mediile defavorizate.

Prima întâlnire din cadrul programului, la care vor participa 15 copii cu însoțitori, va avea loc chiar în Ziua Internațională a Cititului Împreună (ZICI), pe 5 februarie 2020, în Biblioteca Publică Larga Nouă.

ZICI este o inițiativă internațională, care încurajează toate organizațiile (biblioteci, școli, librării, asociații non profit) și familiile să citească împreună cu copiii, dar și cu adulții.

Programul Fiecare copil merită o poveste, este un program pilot de stimulare a lecturii în grădinițe și acasă și de dezvoltare a vocabularului și a fost lansat de Asociația OvidiuRo în septembrie 2018, în toate județele României. 

Până la finalul anului 2019, peste 100.000 de cărți ilustrate au ajuns la copii, iar 1500 de educatoare au beneficiat de formări în scopul dezvoltarea abilităților de comunicare orală a preșcolarilor, folosind cărți ilustrate. 

În octombrie 2019, în program au fost incluse și 14 biblioteci publice și grădinițe din Republica Moldova, care desfășoară activități fiind coordonate de Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău