6 posturi TV, amendate de CCA

  • 14 Noiembrie 2014 14:06
6 posturi TV, amendate de CCA

Consiliul Coordonator al Audiovizialului (CCA) a amendat în ședința de vineri, 14 noiembrie, cu vot unanim, șase radiodifuzori pentru reflectare tendențioasă a campaniei electorale.

Astfel, posturile de televiziune Prime, Canal2, Canal 3 și Publika au fost sancționate cu amendă maximă în valoare de 5400 de lei, Jurnal TV cu 3600 de lei, iar Euro TV- cu 1800 de lei. 
 
Potrivit raportului prezentat de CCA, ”Prime”, ”Publika TV”, ”Canal 2” și ”Canal 3” au favorizat Partidul Democrat din Moldova (PDM) și pe liderul acestuia – Marian Lupu, iar  ”Euro TV”, a promovat Partidul Liberat Democrat din Moldova (PLDM) și liderul său, Vlad Filat.
 
În cazul postului de televiziune ”Jurnal TV”, raportul atestă o mediatizare dezechilibrată a partidelor implicate în campanie, în special o reflectare părtinitoare a activității Partidului Democrat și a membrilor acestuia.
 
Postul de televiziune ”Accent TV” a favorizat Partidul Politic „PATRIA” și pe liderul acestuia Renato Usatâi, menționează raportul.
 
Membrii CCA nu au exclus o înăsprire a sancțiunilor în cazul în care radiodifuzorii vizați nu vor ține cont de recomandările Consiliului. Membrul CCA, Marian Pocaznoi
 
O altă problemă vizată de raportul CCA ține de ponderea mică a prezenței femeilor în spațiul mediatic.
 
Reprezentanții celor șase posturi de televiziune nu au comentat, deocamdată, acuzațiile CCA.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:1,03 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău