6,5 milioane de lei pentru producătorii agricoli din Republica Moldova

  • 05 Septembrie 2017 10:02
6,5 milioane de lei pentru producătorii agricoli din Republica Moldova

6,5 milioane de lei vor fi acordate unui număr de 20 de producători agricoli din Republica Moldova, drept recuperare a investițiilor efectuate în procurarea de semănători No-Till, stropitori și tocătoare. Aceștia au fost selectați ca urmare a celui de-al șaselea apel pentru depunerea cererilor de granturi în cadrul programului post-investiționale destinate Managementului Durabil al Terenurilor, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Proiectului Agricultură Competitivă în Moldova (MAC-P), unui număr de opt producători agricoli din nordul Moldovei, precum și câte șase din sudul și centrul țării, li se vor compensa 50% din investițiile făcute pentru implementarea sistemului conservativ de agricultură și aplicarea unui management durabil al terenurilor.

Prin intermediul programului de granturi post-investiționale destinate managementului durabil al terenurilor, desfășurat în ultimii trei ani în cadrul celor șase apeluri lansate de Proiectul MAC-P, au primit suport financiar 165 de producători agricoli din 213 care au depus dosare.

Au fost compensate cheltuielile pentru investiții efectuate în procurarea a 201 de utilaje, inclusiv semănători, tocătoare (cositori), stropitori combinatoare, precum și în construcția a câtorva iazuri antierozionale, a un bazin de captare a apei pluviale etc. Până în prezent, proiectul a oferit producătorilor agricoli din Republica Moldova sprijin financiar în valoare de 38 de milioane de lei, echivalent al 1,9 milioane dolari. Valoarea medie a unui grant obținut de agricultori reprezintă 232,8 mii de lei.

Programul de granturi post-investiționale „Managementul durabil al terenurilor” (MDT) a fost lansat în 2014 și este parte componentă a proiectului MAC-P (Proiectul Agricultura Competitivă în Moldova), finanțat din fondurile Băncii Mondiale, Guvernului Suediei, Facilității Globale de Mediu și Guvernului Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău