57 de persoane condamnate la pedepse grele cu închisoarea

  • 24 Decembrie 2014 07:51
57 de persoane condamnate la pedepse grele cu închisoarea

Un tribunal rus a condamnat 57 de persoane la pedepse grele cu închisoarea, de la 4 ani la detenție pe viață, pentru un atac armat în 2005 împotriva orașului Nalcik, informează Agerpress.

Zeci de bărbați înarmați atacaseră Nalcic, capitala Republicii ruse Kabardino-Balkaria, invadând în octombrie 2005 mai multe sedii ale poliției și serviciilor de securitate, precum și magazine de arme. Bilanțul atacului a fost 50 de morți, dintre care 35 erau polițiști, și peste 200 de răniți.


Potrivit anchetatorilor, atacul a fost organizat de un grup islamist care voia 'să creeze un stat islamic' în Caucazul rusesc 'cu ajutorul revoltelor armate și a acțiunilor teroriste'.

Curtea supremă din Kabardino-Balkaria a recunoscut vina a 57 de protagoniști ai acestei operațiuni pentru terorism, posesie de arme ilegale și ucigătoare, condamnând pe cinci dintre ei la închisoare pe viață, iar pe ceilalți la pedepse între 4 și 23 de ani de detenție.

ONG Amnesty International a calificat această condamnare drept o 'mare eroare judiciară', afirmând că unii acuzați au fost torturați și că declarațiile lor de nevinovăție au fost ignorate.


 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:4,12 m/s
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
18
Sat
22
Arhivă Radio Chișinău