54 de migranți au încercat să intre ilegal în România, în ultimele 24 de ore

  • 05 Aprilie 2017 13:12
54 de migranți au încercat să intre ilegal în România, în ultimele 24 de ore

Un număr de 54 de migranți din Irak și Siria au fost prinși, în ultimele 24 de ore, în timp ce încercau să intre ilegal în țară din Serbia, în timp ce alți șapte cetățeni din Afganistan, Irak, Pakistan și Palestina, solicitanți de azil în România, au fost depistați când voiau să treacă granița în Ungaria.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Teritorial Timiș, polițiștii de frontieră de la Sectorul Oravița au făcut, în ultimele 24 de ore, mai multe acțiuni privind combaterea migrației ilegale, în timpul cărora au depistat, pe direcția localităților de frontieră Comorâște și Vrani, 37 de cetățeni străini care veneau dinspre granița cu Serbia, scrie news.ro.

”Persoanele în cauză au fost conduse la sediul Sectorului Poliției de Frontieră, iar în urma verificărilor preliminare s-a stabilit că sunt 21 de bărbați, șapte femei și nouă copii, cetățeni din Irak și Siria, adulții având vârste cuprinse între 20 și 60 ani, iar copiii între 4 și 10 de ani”, se arată în comunicatul citat.

Tot în cursul nopții trecute, polițiștii de frontieră de la Sectorul Moravița și lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Timiș au depistat, pe direcția localității de frontieră Jamu Mare, 17 persoane (nouă bărbați, patru femei și patru minori), originari din Siria și Irak, cu vârste cuprinse între 4 și 62 de ani.

În ambele cazuri, persoane au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenția de a ajunge în țări din vestul Europei.

În cauză, se fac cercetări pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale ce se impun. Totodată, vor fi anunțate autoritățile sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentelor și punerii în aplicare a acordului de readmisie.

Și polițiștii de frontieră de la Sectorul Sânnicolau Mare, județul Timiș, în cooperare cu lucrători din cadrul IJJ Timiș, au depistat, în apropiere de Beba Veche, șapte persoane de sex masculin care nu își justificau prezența în zona de frontieră.

”În cadrul verificărilor, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Afganistan, Irak, Pakistan și Palestina, cu vârste cuprinse între 17 și 57 de ani, solicitanți de azil în România. Aceștia au declarat că intenționau să ajungă într-un stat din vestul Europei”.

În acest caz, polițiștii de frontieră fac cercetări pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizarea cazului urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău