52 de mii de bolnavi de cancer sunt tratați la o singură instituție în R.Moldova (Revista presei)

  • 08 Februarie 10:22
52 de mii de bolnavi de cancer sunt tratați la o singură instituție în R.Moldova (Revista presei)

Revista presei din 8 februarie 2018

În ediția de astăzi a Ziarului de Gardă, aflați din prima sursă detalii despre crimele de la Durlești și Ialoveni: un dosar cu șase morți și opt atacuri cu o armă de vânătoare.

Tot în această ediție citiți un reportaj de la Institutul Oncologic, despre cum cei 52 de mii de bolnavi de cancer din R. Moldova sunt tratați la o singură instituție.

Despre cum e să-ți ții toate amintirile și lucrurile pentru care ai muncit o viață într-o cutie la marginea patului, să-ți iei bătrânețile în mâini și să începi de la zero într-o altă casă, aflați din reportajul de la azilul de bătrâni de la marginea satului Alexandru Ioan Cuza. Într-un interviu pentru ZdG, avocatul Gheorghe Furdui, președintele Asociației „Alianța pentru sprijinirea Basarabiei” din Franța, vorbește despre cum i s-a schimbat viața după ce s-a pensionat în R. Moldova și a emigrat în Franța.

Tot în numărul de joi, aflați cum Procuratura Generală îl protejează pe Chiril Gaburici, dar și cum ministrul se eschivează de la discuțiile despre studiile sale.

Portalul Tribuna.md îl citează pe fostul ministru Valeriu Munteanu, vicepreşedintele Partidului Liberal, care a scris pe blogul său că în zece ani de când a intrat în politică  „de cel puțin zece ori a fost atenționat delicat dar explicit (ca să nu folosesc cuvântul „amenințat”), pentru acțiunile sale și tot de atâtea ori s-a încercat de unii și de alții să fie scos din Partidul Liberal. Nu de puține ori, simțeam că pur și simplu, cineva vrea să mă „cumpere”. La propriu, nu doar la figurat”, mărturisește fostul ministru, citat de Tribuna.

Același portal preia declaraţia unui primar din R. Moldova care arată cât de gravă e situaţia. Primarul orașului Strășeni, Valentina Casian, fiind întrebată în cadrul unui interviu pentru Provincial dacă ar candida la parlamentare în cadrul unei circumscripții, a declarat că nu se regăsește „în acest sistem bolnav, unde s-a instalat o conducere prin violentarea bunului simț, prin minciună, prin exaltarea instinctelor separatiste, prin șantaj și aservirea instituțiilor statului intereselor de clan”.

Într-un interviu în Ziarul Național, expertul Igor Munteanu atenționează că „Un stat ca R. Moldova este slăbit nu doar de decizii eronate și prostești, ca cele privind modificarea sistemului electoral, dar și de existența trupelor militare rusești în stânga Nistrului”.

Adevărul revine la furtul miliardului din Republica Moldova. „Tot ceea ce s-a întâmplat începând din anul 2013 în sistemul bancar din Republica Moldova a fost o acţiune coordonată a unor grupuri private şi a principalelor instituţii ale statului, în primul rând Ministerul de Finanţe, Guvernul Republicii Moldova, Procuratura Generală şi Banca Naţională a Moldovei, având ca scop extragerea unei sume importante de bani din sistemul bancar şi transferarea acesteia în străinătate, cu predilecţie în legislaţii off-shore, de unde să fie extrem de greu, dacă nu imposibil, de recuperat”, concluzionează autorii.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chişinău
32 °C
Nori împrăștiați
Umiditate:35 %
Vint:3,1 m/s
Vin
27 °C
Sâm
27 °C
Dum
25 °C
Lun
25 °C
Mar
22 °C

Curs oficial BNM 16 August 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 18.7993 -0.1261
USD 16.6137 0.0205
RON 4.0395 -0.0238
UAH 0.6045 -0.0005
RUB 0.2477 -0.0008
Arhivă Radio Chișinău