5.000 de pompieri mobilizați pentru stingerea incendiilor de pădure din California

  • 10 Iulie 2017 09:45
5.000 de pompieri mobilizați pentru stingerea incendiilor de pădure din California

Circa 5.000 de pompieri se luptau cu flăcările în noaptea de duminică spre luni în California, unde sunt în curs 14 incendii de pădure și unde temperaturile sunt în prezent foarte ridicate, după cinci ani de secetă,

Unul dintre incendiile cele mai mari s-a declanșat în apropierea comitatului San Luis Obispo, la jumătatea drumului dintre San Francisco și Los Angeles. Incendiul a distrus circa 23.900 de hectare și nu este controlat decât în proporție de 15%, au anunțat autoritățile.

În împrejurimile Santa Barbara, circa 1.000 de pompieri luptă pentru a stinge acest incendiu cu ajutorul unor elicoptere care dispersează apă.

Un alt incendiu, care s-a declanșat sâmbătă, a devastat 7.800 de hectare în comitatul Santa Barbara și este departe de a fi adus sub control. O locuitoare din regiune, Sarah Gustafson, a declarat pentru Los Angeles Times că tocmai își schimba cauciucurile la mașină când a văzut o coloană de fum și și-a dat seama că cele șase pisici ale sale erau închise în casă.

Femeia s-a întors la domiciliu pentru a-și salva animalele de companie, înainte de a fugi. "A fost îngrozitor. Când m-am întors la mine era fum și cenușă", a povestit ea.

Un alt incendiu din nordul orașului Sacramento a distrus 5.600 de hectare și nu a fost adus sub control. Acesta a dus la evacuarea locuitorilor și a distrus 17 clădiri. De asemenea, patru persoane au fost rănite.

O mare parte din California de Sud, inclusiv megalopolisul Los Angeles, s-a confruntat cu un val de căldură cu temperaturi care au depășit 37 de grade Celsius.

Guvernatorul Californiei, Jerry Brown, a anunțat în aprilie sfârșitul oficial al secetei care a afectat acest stat timp de cinci ani. El a lăsat însă mai multe măsuri în vigoare pentru a controla utilizarea apei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău