500 milioane de lei vor fi investite în modernizarea sistemului de termoficare din municipiul Chișinău

  • 17 Mai 2019 13:29
500 milioane de lei vor fi investite în modernizarea sistemului de termoficare din municipiul Chișinău

Termoelectrica S.A. va investi în vara acestui an 500 de mln de lei în modernizarea sistemului de termoficare din capitală, transmite MOLDPRES.

Planul de investiții al Termoelectrica pentru anul 2019 presupune modernizarea a peste 50 de tronsoane de conducte termice, cu o lungime totală de circa 18 km, schimbarea echipamentelor de la mai multe stații de pompare și înlocuirea izolației termice pe mai multe tronsoane de conducte supraterane, cu o lungime totală de circa 5 km.

Totodată, va fi reabilitat utilajul termotehnic de la Sursele de producere - CT Vest, CT Sud și CET Sursa I, inclusiv va fi modernizat blocul energetic nr. 1. Tot în vara anului 2019, vor fi instalate 120 de puncte termice individuale și convertizoare de frecvență la sursele de generare.

Potrivit Termoelectrica, lucrările planificate vor permite îmbunătățirea eficienței instalațiilor de producere și modernizarea infrastructurii de livrare a energiei termice. În același timp, lucrările vor permite companiei să majoreze randamentul instalațiilor de producere, precum și să fortifice securitatea energetică a țării, prin majorarea volumului de energie electrică produsă local și micșorarea dependenței de importul acesteia.

Directorul general al Termoelectrica, Veaceslav Eni a declarat că pentru a nu afecta locatarii din zonele unde vor fi efectuate lucrări, întreprinderea a identificat soluții alternative de aprovizionare cu apă caldă menajeră. Astfel, deconectările vor fi efectuate doar în cazuri excepționale și pentru perioade scurte de timp, a dat asigurări Eni.

Termoelectrica S.A. asigură cu energie termică peste 5678 de imobile, dintre care circa 594 de instituții bugetare, aproximativ 814 agenți economici, 209 mii de apartamente, în aproximativ 2955 de blocuri locative în municipiul Chișinău.

Sursa:Moldpres

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
22,74
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:5,14 m/s
Thu
23
Fri
22
Sat
25
Sun
28
Mon
29
Arhivă Radio Chișinău