50 de tancuri au pătruns în Ucraina în timpul summitului de la Minsk

  • 12 Februarie 2015 16:43
50 de tancuri au pătruns în Ucraina în timpul summitului de la Minsk

Un număr de 50 de tancuri și alte echipamente grele au pătruns pe teritoriul ucrainean dinspre Rusia în noaptea de miercuri spre joi, în cursul summitului de pace de la Minsk pe tema Ucrainei, informează Agerpress.

”50 de tancuri, 40 de lansatoare de rachete multiple Grad, Uragan și Smerci și alte blindate au trecut frontiera ruso-ucraineană prin postul de control Izvarino', situat în regiunea separatistă prorusă Lugansk, a indicat acesta într-o conferință de presă.

'În pofida declarațiilor făcute de oficiali de rang înalt din Rusia privind absența tehnicii militare ruse și a trupelor ruse pe teritoriul Ucrainei, în noaptea de 11 spre 12 februarie, prin punctul de control Izvarino, au trecut granița dinspre Rusia în Ucraina 50 de tancuri și alte echipamente grele', a subliniat Lâsenko.

Prezența tancurilor rusești în Ucraina nu dovedește încă faptul că Moscova ar furniza asistență militară rebelilor din estul țării, a declarat miercuri seara ambasadorul Rusiei la UE, Vladimir Cijov, într-un interviu pentru CNN. Acest fapt nu ar trebui să vină ca o surpriză, deoarece 'tancuri rusești sau mai exact sovietice s-au fabricat atât în Rusia, cât și în Ucraina', a explicat el senin.

'Tancuri rusești pot fi văzute peste tot în lume, iar în Ucraina acestea abundă. Imagini cu tancuri în zona de conflict în partea de sud-est a Ucrainei nu pot servi drept dovadă obiectivă a prezenței trupelor ruse în Donbas', a insistat Cijov, în contextul în care liderii europeni - cancelarul german Angela Merkel și președintele francez Francois Hollande, precum și președinții Rusiei și Ucrainei, Vladimir Putin și Petro Poroșenko au negociat mai bine de 15 ore un acord de pace cu privire la Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău