50 de simpatizanți ai extremei drepte au vrut să patruleze înarmați la frontiera cu Polonia. Au fost opriți de poliție

  • 24 Octombrie 2021 16:17
50 de simpatizanți ai extremei drepte au vrut să patruleze înarmați la frontiera cu Polonia. Au fost opriți de poliție

Poliția germană a anunțat că a oprit mai mult de 50 de simpatizanți ai extremei drepte înarmați cu spray-uri cu piper, bâte și macete, care încercau să patruleze la frontiera cu Polonia pentru a opri migranți să intre pe teritoriul german.

Supranumiți vigilenți, aceștia au răspuns la apelul partidului A Treia Cale (Der III. Weg), suspectat că ar avea legături cu grupări neo-naziste, pentru a opri traversările ilegale de lângă localitatea Guben, la frontiera germano-poloneză, relatează Reuters, citată dAgerpres.

Poliția a confiscat arme de la 50 de suspecți și i-a făcut să plece din zona Guben, sâmbătă seara și la primele ore ale dimineți de duminică, a anunțat un purtător de cuvânt al forțelor de poliție. Unii dintre suspecți s-au deplasat la frontiera poloneză din alte zone ale Germaniei.

Sâmbătă, zeci de oameni au organizat un priveghi în Guben pentru a-și manifesta opoziția față de patrulele de extremă dreapta.

Germania a desfășurat încă 800 de polițiști la frontiera cu Polonia, pentru a controla fluxul de migranți ce încearcă să intre în Uniunea Europeană dinspre Belarus, a anunțat duminică ministrul german de interne, Horst Seehofer.

Săptămâna trecută, Seehofer a spus că Germania nu intenționează să-și închidă frontiera cu Polonia, însă duminică el a afirmat că țara sa ar putea lua în considerare controale mai stricte.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:3,6 m/s
Wed
10
Thu
12
Fri
13
Sat
12
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău