50 de companii și-au prezentat ofertele la Târgul locurilor de muncă

  • 30 Noiembrie 2023 13:32
50 de companii și-au prezentat ofertele la Târgul locurilor de muncă

Peste două mii de funcții vacante au fost prezentate de 50 de companii la Târgul locurilor de muncă, organizat joi la Palatul Republicii. Ofertele de angajare sunt în industria alimentației publice, vânzări, bănci și finanțe, contabilitate, IT, imobiliare, sectorul public și din alte domenii de activitate, transmite IPN.

Târgul locurilor de muncă este organizat de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, în colaborare cu PNUD Moldova, cu suportul financiar al Guvernului Elveției, Guvernului Japoniei, Fondului Organizației Națiunilor Unite pentru Securitate Umană, în parteneriat cu Organizația Internațională pentru Migrație și HEKS-EPER.

Alexandru Iacub, secretar general la Ministerul Muncii și Protecției Sociale, a declarat că evenimentul de astăzi reprezintă un proces intensiv de a negocia și de a crea punți active între oportunități și talente.

Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Yamada Yoichiro, a declarat că este o perioadă destul de complicată pentru piața muncii din Republica Moldova. Inițial a fost pandemia COVID-19, după care a urmat agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei. În consecință, criza refugiaților. Ambasadorul a îndemnat tinerii să profite de aceste oportunități care le sunt oferite ca să-și dezvoltare abilitățile pentru un viitor mai bun.

Valeria Ieșeanu, specialistă în planificare și dezvoltare parteneriate PNUD Moldova, a menționat că sunt de apreciat eforturile autorităților pentru facilitarea accesului refugiaților pe piața muncii, precum și pentru facilitarea incluziunii socio-economice care asigură și securitatea economică a întregii țări. Potrivit specialistei, refugiații se confruntă în mare măsură cu provocări similare celor ale populației locale, integrarea lor pe piața muncii este foarte importantă.

La Târg au participat și 28 de meșteri populari din Republica Moldova și Ucraina care și-au prezentat lucrările.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:0 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău