5 sectoare de drum construite din surse externe – date în exploatare în anul 2020

  • 12 Ianuarie 2021 08:46
5 sectoare de drum construite din surse externe – date în exploatare în anul 2020

În anul 2020 au fost date în exploatare 5 sectoare de drum cu o lungime totală de 89,3 km, construite din împrumuturi externe, anunță Administrația de Stat a Drumurilor (ASD).

La începutul lunii octombrie au fost dați în exploatare 44,2 km ai drumului național R1, ce traversează orașul Călărași, satul Bahmut și comuna Sipoteni din raionul Călărași, Rassvet și orașul Bucovăț din raionul Strășeni.

Construcția tronsonului are o valoare de peste 27 milioane de euro, alocați din sursele  Băncii Europene de Investiții.

La mijlocul lunii decembrie a avut loc recepția la terminarea lucrărilor cu darea în exploatare a 2 segmente, parte a Coridorului 11, cu o valoare totală de peste 163 milioane de lei, alocați din mijloacele acordate de către Banca Mondială.

Primul segment cu o lungime de 8,9 km al Coridorului trece prin localitățile Izbiște, Cruglic și Ohrincea din raionul Criuleni.

Al doilea segment cu o lungime de circa 19 km traversează localitățile Miclești, Ișnovăț, Hîrtopul Mare din raionul Criuleni și Peresecina din Raionul Orhei.

La sfârșitul lunii decembrie, o dată cu semnarea actelor de recepție, au fost date în exploatare 2 tronsoane cu o lungime totală de 17,5 km din cadrul Coridorului 13.

Primul tronson conectează localitățile Milești, Bălănești, Pădureni și comuna Seliște din raionul Nisporeni, al doilea tronson traversând localitatea Seliște din raionul Nisporeni.

Proiectul a costat peste 144 milioane de lei, fiind finanțat tot din împrumutul acordat de Banca Mondială.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău