5 persoane au murit în urma incendiilor în ultimele 24 de ore

  • 09 Ianuarie 2017 11:49
5 persoane au murit în urma incendiilor în ultimele 24 de ore

Două bătrâne singuratice, ambele în vârstă de 93 de ani, și-au găsit sfârșitul intoxicate cu monoxid de carbon. În condiții similare, în aceeași zi, au murit alți trei bătrâni, două femei din aceeași localitate, de 71 și 90 de ani, și un bărbat de 71 de ani.

Ofițerul de presă al Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, Diana Țurcan, a declarant pentru IPN că duminică, 8 ianuarie, în jurul orei 10.00, pompierii au fost solicitați să intervină în satul Verejeni, raionul Ocnița. Vecinii unei femei de 93 de ani, care locuia de una singură, au observat fum ce ieșea din locuință și au chemat pompierii. Dar nu a mai fost nevoie de intervenția acestora pentru că focul s-a stins de la sine. Bătrâna a fost găsită fără suflare la podea, iar lenjeria de pat a ars.

Cealaltă bătrână de 93 de ani, din satul Ilenuța, raionul Fălești, și-a găsit sfârșitul într-un incendiu care s-a extins și a distrus parțial acoperișul casei. Pentru a stinge flăcările a fost nevoie de intervenția pompierilor.

În aceeași zi, un bărbat de 71 de ani din satul Burlănești, raionul Edineț, a fost găsit fără suflare de către vecini. Acesta locuia singur și preventiv s-a stabilit că s-a intoxicat cu monoxid de carbon emanat de soba defectă.

Alte două femei singuratice, de 71 și 90 de ani, din satul Cetârenii, raionul Ungheni, la fel au fost depistate fără suflare în propriile locuințe, fiind intoxicate cu monoxid de carbon.

Tot duminică, un cuplu cu vârste de 48 și 50 de ani din orașul Cahul a ajuns la spital cu intoxicație, cel mai probabil din cauza gazelor emanate de cazanul de încălzire instalat în casă.

La spital au ajuns și doi copii, de 5 și 7 ani, din satul Cotelea, raionul Briceni. Aceștia au avut nevoie de îngrijiri medicale fiind diagnosticați tot cu intoxicație cu monoxid de carbon.

Salvatorii atenționează populația despre necesitatea respectării normelor anti-incendiare, pentru a evita incendiile și intoxicațiile cu monoxid de carbon. Persoanele în etate și minorii trebuie să rămână sub supraveghere, întrucât sunt cei mai vulnerabili în situațiile excepționale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău