5 morți în incendiul de la Serum Institute din India, cel mai mare producător mondial de vaccinuri

  • 21 Ianuarie 2021 16:20
5 morți în incendiul de la Serum Institute din India, cel mai mare producător mondial de vaccinuri

Cinci persoane și-au pierdut viața în incendiul declanșat joi la Serum Institute din India (SII), cel mai mare producător de vaccinuri din lume, situat în vestul Indiei, potrivit autorităților locale. Potrivit mass-media, producția de vaccinuri împotriva COVID-19 nu a fost afectată, relatează AFP și Reuters. potrivit Agerpres.

''Cinci persoane au murit'' în incendiu, a declarat pentru presă primarul orașului Pune, Murlidhar Mohol, iar directorul general al companiei, Adar Poonawala, a prezentat ''condoleanțe'' familiilor victimelor pe contul său de Twitter.

Canalele de televiziune indiene au arătat imagini cu un nor imens de fum cenușiu deasupra clădirii Serum Institute, situat în orașul Pune (vest), unde sunt produse în prezent milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19, Covishield, dezvoltat de AstraZeneca și Universitatea Oxford. Serum Institute se pregătește să producă de asemenea un vaccin dezvoltat de compania americană Novavax.

Cu toate acestea, potrivit canalelor de televiziune, incendiul a izbucnit la un sit în construcție, departe de instalațiile de fabricare a vaccinurilor.

"Unitatea de producție a vaccinurilor nu este afectată și acest lucru nu va afecta procesul de fabricație", a declarat pentru AFP o sursă din cadrul Serum Intitute din India, care a adăugat că "incendiul a izbucnit într-o nouă fabrică în construcție".

 "Am trimis acolo șase sau șapte camioane de pompieri. Nu avem alte informații cu privire la amploarea incendiului sau dacă cineva este în pericol", a declarat pentru AFP un oficial al serviciului local de pompieri.

"Echipaje de poliție au ajuns la fața locului", a declarat pentru AFP poliția din Pune, fără a oferi alte detalii.

India este a doua cea mai afectată țară din lume de pandemia de COVID19, după Statele Unite, cu peste 10 milioane de cazuri raportate, chiar dacă rata mortalității este una dintre cele mai scăzute la nivel mondial.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău