450 de companii și-au anunțat participarea la „Fabricat în Moldova”

  • 07 Noiembrie 2017 12:27
450 de companii și-au anunțat participarea la „Fabricat în Moldova”

Cea de-a 17-a ediție a expoziției-târg „Fabricat în Moldova” se va desfășura între 31 ianuarie și 4 februarie la Moldexpo, cu genericul: „Fabricat în Moldova, fabricat pentru tine”. Sergiu Harea, președintele Camerei de Comerț și Industrie,  a menționat într-o conferință de presă că este un eveniment de totalizare a anului antreprenorial.

Spațiul expozițional va cuprinde peste 3100 m.p., în trei pavilioane. Deja 450 de companii din Moldova și-au anunțat participarea, dar lista rămâne deschisă, transmite IPN.

La „Fabricat în Moldova” vor participa și companii din Turcia, România, Ucraina, Belarus, Federația Rusă. Se negociază și cu companii din Iran, Germania și din alte țări. Circa 50% din spațiile expoziționale au fost deja solicitate de companii participante.

Guvernul, care patronează această manifestare, va  antrena ministerele și agențiile sale, care vor veni cu diverse seminare și conferințe în cadrul programului de afaceri al expoziției-târg. Un element nou al ediției din anul 2018 al expoziției-târg este un forum investițional care va avea loc în sudul țării. „Vrem să promovăm prin intermediul acestui forum oportunitățile investiționale din sudul republicii. Evenimentul va avea loc pe 2 februarie, având sprijinul partenerilor CCI și al oamenilor de afaceri din județele Tulcea și Galați (din România) și Odesa (Ucraina)”, a specificat Sergiu Harea.

De asemenea, programul de afaceri va găzdui, pe bază de reciprocitate, un forum organizat de partenerii ucraineni. Pe parcursul zilelor de expoziție  se preconizează preconizat un  amplu program cultural.

Președintele CCI a mai spus că, în afară de pregătirile pentru „Fabricat în Moldova” și alte manifestări expoziționale din țară, CCI, între 30 noiembrie-2 decembrie, va participa cu stand colectiv la o expoziție din Polonia, iar pentru anul viitor este preconizată participarea la expoziții importante din Rusia, Ucraina și Germania.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău