41 de șoferi au fost depistați beți la volan în weekend

  • 25 Octombrie 2021 13:41
41 de șoferi au fost depistați beți la volan în weekend

În weekend, inspectorii de patrulare au înlăturat de la volanul mașinii 41 de șoferi în stare de ebrietate, vineri fiind înregistrat cel mai mare număr – 32, comunică MOLDPRES.

Potrivit poliției, majoritatea șoferilor depistați erau în stare de ebrietate avansată.

Datele statistice înregistrate în cele 9 luni ale acestui an arată că șoferii în stare de ebrietate au provocat 96 de accidente rutiere, în care 13 persoane și-au pierdut viața, iar 113 sau ales cu diferite traumatisme, scrie sursa citată.

Conform legislației, gradul minim de alcool este o concentrație de alcool în sânge de la 0,3 până la 0,5 g/l sau concentrația vaporilor de alcool în aerul expirat de la 0,15 până la 0,3 mg/l. Grad avansat este stabilirea concentrației de alcool în sânge de la 0,5 g/l și mai mult sau concentrația vaporilor de alcool în aerul expirat de la 0,3 mg/l și mai mult.

Conducerea unității de transport în stare de ebrietate se pedepsește cu amendă de până la 25 mii de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității cu o durată de la 40 la 60 de ore. În plus, șoferii sunt privați de dreptul de a conduce pe un termen de până la un an. Dacă sunt prinși în stare de ebrietate alcoolică avansată la volan, șoferii riscă anularea dreptului de a mai conduce unități de transport.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău