41 de militari au fost detașați în operațiunea de menținere a păcii din Kosovo

  • 10 Iulie 2020 13:26
41 de militari au fost detașați în operațiunea de menținere a păcii din Kosovo

Un nou contingent militar al Armatei Naţionale, alcătuit din 41 de militari, al treisprezecelea la număr, este dislocat în baza „Camp Vilaggio” din Italia. Pe data de 12 iulie, militarii vor pleca în misiunea de menținere a păcii: un pluton de infanterie ușoară, o echipă de geniști și un meteorolog. Misiunea acestora este să asigure paza și securitatea în zonă, să patruleze în comun cu forțele italiene, să recunoască terenurile minate sau să efectueze antrenamente de alpinism, transmite IPN.

În cadrul ceremoniei de detașare a contingentului militar, prim-ministrul Ion Chicu, le-a urat succes militarilor și-a exprimat gratitudinea pentru toți militarii care, începând cu anul 2014, au participat la operațiunea KFOR. „Pe parcursul ultimilor ani, militarii moldoveni au fost detașați în diverse colțuri ale lumii, acolo unde războaiele au marcat teritorii şi destine. Iată de ce azi, o dată în plus, aducem recunoștință celor peste 480 de militari care au participat în Misiunea din Kosovo, fiind adevărați ambasadori ai păcii. Tot respectul pentru curaj, bărbăție și dăruire!”, a menționat Ion Chicu.

Ministrul apărării, Alexandru Pânzari, a calificat această misiune drept un semnal de încredere din partea organizațiilor internaționale către armata Republicii Moldova și un element de export de securitate. „Au fost selecatați cei mai buni. A fost un concurs riguros”, a spus ministrul.

„Avem un regulament intern, o comisie, militarii au fost supuși testelor speciale, unde sunt mai multe criterii, cum ar fi cunoșterea limbii engleze, testul la pregătirea fizică și alte elemente. Toți au trecut cu brio și nu au avut nicio contestație”. „Rândul este mare, de asta și pleacă cei mai buni acolo. Este o misiune prestigoasă și nimeresc acolo cei mai buni. Avem și partea bună, colegii se întorc cu schimb de experiență, vin cu idei noi pe care le împrumută de la contingentele altor țări”, a adăugat Alexandru Pânzari.

Militarii se vor afla în misiune în Kosovo pentru o perioadă de 6 luni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
1
Ninsoare ușoară
Umiditate:80 %
Vint:2,06 m/s
Wed
-0
Thu
-0
Fri
-1
Sat
-2
Sun
-4

Curs oficial BNM 26 Ianuarie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.2242 -0.0705
USD 17.4569 -0.0280
RON 4.3540 -0.0147
UAH 0.6202 -0.0005
RUB 0.2319 -0.0016
Arhivă Radio Chișinău