41 angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au devenit paramedici SMURD

  • 16 August 2022 18:54
41 angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au devenit paramedici SMURD

După patru săptămâni de pregătire teoretică și practică în domeniul acordării primului ajutor medical calificat, mai mulți angajați IGSU din nordul și sudul R. Moldova au susținut examenul de absolvire a cursului de paramedici SMURD.

Astfel, 29 angajați ai IGSU din cadrul Direcției situații excepționale Bălți, Direcției regionale căutare-salvare nr. 2, Direcției situații excepționale Soroca, Dispeceratului Nord, dar și 12 ofițeri din cadrul Direcției situații excepționale Cahul au primit certificate de calificare pentru a activa în rândul paramedicilor. 

Aici, salvatorii au susținut probe în acordarea primului ajutor medical calificat, demonstrând abilități în efectuarea manevrelor de resuscitare, imobilizarea fracturilor, aplicarea pansamentelor, manevre de hemostază, prim ajutor în caz de obstrucții severe, dar și manevre de descarcerare. 

O dată ce au trecut testul, salvatorii vor putea schimba uniforma de pompier și salvator pe cea roșie de paramedic SMURD, pentru a interveni în salvarea a mii de vieți omenești. 

De la lansarea Proiectului SMURD în Republica Moldova, paramedicii IGSU au desfășurat peste 13 mii de misiuni pentru acordarea primului ajutor calificat oamenilor aflați în dificultate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău