40 de angajați ai sistemului educațional vor deveni formatori în domeniul prevenirii și combaterii bullyingului în școli

  • 27 Aprilie 2023 11:42
40 de angajați ai sistemului educațional vor deveni formatori în domeniul prevenirii și combaterii bullyingului în școli

Circa 40 de cadre didactice, psihologi și specialiști din cadrul organelor locale de specialitate în domeniul învățământului participă în această săptămână la o sesiune de formare, dedicată combaterii și prevenirii fenomenului de bullying. Aceștia sunt instruiți de către Sorina Petrică, psiholog clinician și psihoterapeut cognitiv-comportamental din România, se arată în comunicatul Ministerului Educației și Cercetării al R. Moldova.

Circa 40 de cadre didactice, psihologi și specialiști din cadrul organelor locale de specialitate în domeniul învățământului participă în această săptămână la o sesiune de formare, dedicată combaterii și prevenirii fenomenului de bullying. Aceștia sunt instruiți de către Sorina Petrică, psiholog clinician și psihoterapeut cognitiv-comportamental din România.

Sesiunea are drept scop formarea specialiștilor din educație în domeniul prevenirii bullyingului, familiarizarea cu tehnici și metode de lucru, asimilarea unor abilități de comunicare cu copiii și elevii din școli.Totodată, sunt abordate soluții practice de gestionare și prevenire a cazurilor de bullying.

Atelierul formatorilor include și discuții de grup între participanți, exerciții de reflecție, analiza unor studii de caz.

La finalul programului, specialiștii vor transmite informațiile acumulate colegilor din instituțiile în care activează și din raionul/municipiul de unde au fost delegați, contribuind astfel la implementarea cadrului conceptual și metodologic referitor la prevenirea bullyingului. 

Programul de formări include mai multe sesiuni de training, dedicate programelor de intervenție, care vizează elevii, cadrele didactice, specialiștii echipelor multidisciplinare din școli și părinții. Următoarele ateliere de lucru vor avea loc pe parcursul lunii mai, curent.

Sesiunile sunt organizate de Alianța ONG-urilor active în domeniul Protecției Sociale a Copilului și Familiei (APSCF), în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării, în cadrul proiectului „Împreună pentru o Educație de Calitate”, implementat de APSCF cu suportul financiar al Fundației Liechtenstein Development Service Moldova (LED).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău