4 ucraineni au murit și 20 au fost răniți într-un atac rusesc la Dnipro. Printre victime sunt și copii

  • 26 Octombrie 15:19
4 ucraineni au murit și 20 au fost răniți într-un atac rusesc la Dnipro. Printre victime sunt și copii

O rachetă rusească a ucis vineri seara patru oameni, printre care și un copil, în orașul Dnipro din estul Ucrainei, au anunțat sâmbătă autoritățile locale. Alte 20 de persoane, inclusiv copii, au fost rănite.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a condamnat pentru atac pe „ucigașii ruși”, relatează AFP, citată de Agerpres și Digi24

Bilanțul a fost anunțat pe Telegram de guvernatorul regiunii Dnipro, Serhi Lisak, care a precizat că printre răniți se numără o fată de opt ani și una de 16 și doi băieți de 17 ani și că lovitura a venit puțin înainte de miezul nopții, provocând distrugeri la blocuri de locuințe, case și la un spital.

El a difuzat imagini cu ruine și cu un salon de spital cu ferestrele sparte.

Alte atacuri au vizat în cursul nopții regiunea Kiev, unde s-au raportat de asemenea victime - un mort și un rănit, potrivit administrației militare regionale. Vineri fusese deja lovit un bloc de locuințe din capitala ucraineană, cel mai recent bilanț indicând că și-a pierdut viața o adolescentă, iar alți șase oameni au fost răniți. Rușii au trimis o dronă care s-a izbit de bloc și a provocat un incendiu, a precizat sâmbătă guvernatorul Serhi Popko.

Zelenski a scris că „după toate cele spuse la Kazan, ucigașii ruși și-au reluat obiceiurile”.

În orașul din Rusia a avut loc săptămâna aceasta un summit al BRICS - grupul de țări inițiat de Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud - la care a participat și secretarul general al ONU, Antonio Guterres și unde liderii prezenți au făcut un apel la pace. Președintele ucrainean a refuzat să îl primească pe Guterres, după ce acesta s-a întâlnit cu președintele rus Vladimir Putin, a declarat vineri agenției France Presse un înalt oficial al președinției de la Kiev.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:1,54 m/s
Sun
12
Mon
13
Tue
13
Wed
13
Thu
14
Arhivă Radio Chișinău