37 de companii noi vor primi granturi din partea statului și a Uniunii Europene pentru a investi în utilaje eficiente energetic

  • 10 Iulie 2023 13:23
37 de companii noi vor primi granturi din partea statului și a Uniunii Europene pentru a investi în utilaje eficiente energetic

37 de companii noi vor primi granturi din partea statului și a Uniunii Europene pentru a investi în utilaje eficiente energetic, instalații fotovoltaice sau alte instrumente utile pentru digitalizarea proceselor de muncă sau prestări servicii. Din numărul total de noi beneficiari, 21 activează în mediul rural, iar 16 își desfășoară activitatea în mediul urban. Aceștia urmează să acceseze granturi de la 250 mii lei până la 2 milioane lei, prin intermediul Programelor de stat – Retehnologizare și Eficiență Energetică, Transformare digitală și Programul de Atragere a Remitențelor în Economie PARE 1+2. Suma totală a finanțarii nerambursabile constituie circa 20 milioane lei, anunță Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării.

Managerii companiilor au fost  familiarizați de către reprezentanții instituției cu prevederile contractuale și modul de interacționare ODA-Beneficiar. Ulterior, agenții economici vor semna contractele de colaborare pentru accesarea susținerii financiare nerambursabile prin intermediul programelor la care au depus proiectele investiționale.

Antreprenorii au fost informați despre cele mai recente inițiative guvernamentale și europene privind susținerea accesului la finanțare, fiind îndemnați să aplice și la alte instrumente de suport în afaceri pentru a deveni sustenabili pe piață.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:3,09 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
18
Arhivă Radio Chișinău