350 de biblioteci din 20 de raioane, dotate cu calculatoare

  • 24 Iunie 2014 14:52
350 de biblioteci din 20 de raioane, dotate cu calculatoare

Aproximativ 350 de biblioteci din 20 de raioane și din municipiile Chișinău și Bălți vor fi dotate cu calculatoare pentru a asigura accesul publicului la internet.

Totodată, aproximativ 800 de bibliotecari vor beneficia de cursuri de formare în domeniul IT și dezvoltarea noilor servicii de bibliotecă. Acțiunea face parte din programul național Novateca, finanțat de Fundația ”Bill și Melinda Gates”.

Biblioteci din 17 raioane, printre care Anenii Noi, Briceni, Cahul, Ialoveni, Strășeni, Călărași, Ungheni, Orhei etc., precum și din municipiile Bălți și Chișinău vor fi dotate cu calculatoare și echipamente care să le permită cititorilor accesul la servicii inovative de informare.

”Urmează să vizităm fiecare raion pentru a determina dacă bibliotecile selectate sunt pregătite să facă parte din acest program. Programul nu finanțează și dezvoltarea infrastructurii necesare și nu ajută la pregătirea bibliotecilor. Noi credem, că anumite investiții sunt necesare și din partea  autorităților locale,  pentru a demonstra că biblioteca este pusă în valoare, și acest lucru este susținut de toate părțile societății” a declarat Directorul programului Novateca, Evan Tracz.

70 de biblioteci publice din țară au fost deja dotate cu calculatoare, iar programul a fost extins la nivel național.

În următorii cinci ani, prin intermediul acestui program, urmează să fie dotate cu calculatoare aproximativ 1000 din cele peste 1.200 de biblioteci publice din Republica Moldova. Donațiile fundației ”Bill și Melinda Gates”, în Republica Moldova, prin intermediul programului Novateca vor fi de aproximativ 10 milioane de dolari.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău