35 de soldați vor fi reînhumați la cimitirul de lângă Complexul „Capul de pod Șerpeni”

  • 09 Aprilie 2019 14:24
35 de soldați vor fi reînhumați la cimitirul de lângă Complexul „Capul de pod Șerpeni”

Treizeci și cinci de soldați sovietici vor fi reînhumați la cimitirul militar de lângă Complexul memorial „Capul de pod Șerpeni”, cu onoruri militare, în cadrul unei ceremonii organizate pe 13 aprilie. Evenimentul face parte din programul aniversării a 75-a a eliberării Moldovei de sub ocupația fascistă, discutat astăzi, 9 aprilie, de către președintele Igor Dodon și membrii Comitetului Național Coordonator „Victoria”.

Președintele Comitetului, Alexei Petrovici, a declarat pentru IPN că osemintele au fost descoperite în câmpurile și pădurile din raioanele Anenii Noi și Ștefan Vodă, în timpul expedițiilor de căutare organizate în perioada septembrie 2018 – aprilie 2019. Pe lângă ceremonia militară, va fi oficiată și o slujbă de pomenire.

Președinția menționează într-un comunicat de presă că, în cadrul programului aniversar, va fi renovat Complexul Memorial „Eternitate” și monumentul „Eliberarea” din fața Academiei de Științe a Moldovei. Pe 9 mai, la Chișinău, va fi organizat a Marșul „Regimentul Nemuritor”. În aceeași zi, va avea loc un concert și o expoziție a tehnicii militare.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău