300 de tone de miez de nucă au fost ridicate de la un agent economic

  • 07 Martie 2017 16:20
300 de tone de miez de nucă au fost ridicate de la un agent economic

Un agent economic care cumpără din țară și exportă miez de nucă în mai multe state europene a ajuns în vizorul oamenilor legii, fiind suspectat de activitate frauduloasă. Ca urmare a perchezițiilor efectuate recent, au fost ridicate circa trei sute de tone de nuci decojite, transmite IPN.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale menționează că, în cadrul audierilor, niciuna dintre persoanele fizice indicate în actele de achiziție nu au confirmat faptul vânzării miezului de nucă către agentul economic.

Pe 6 martie, oamenii legii au efectuate mai multe percheziții la oficiile și depozitele agentului economic vizat. Ca urmare, au fost depistate și ridicate cinci unități de transport în care se aflau aproximativ o sută de tone de nuci decojite în valoare de circa 640 de mii de dolari, care urmau să fie scoase în afara țării. La fel, au fost depistate și ridicate aproximativ două sute de tone de nuci decojite în valoare de aproximativ 1 200 de mii de dolari.

Ca urmare a acțiunilor desfășurate au fost reținuți un reprezentant al agentului economic și o persoană care furniza nuci fără acte de proveniență pentru întreprindere, iar alte două persoane au fost recunoscute în calitate de bănuiți. Dacă vinovăția acestora se va dovedi, persoanele suspecții riscă închisoare de la 3 la 10 ani, cu amendă în mărime de la 6 000 la 11 000 de unități convenționale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:67 %
Vint:4,12 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău