30 de zile de arest în dosarul miliardelor rusești spălate printr-o bancă din Moldova

  • 28 Iulie 2016 09:33
30 de zile de arest în dosarul miliardelor rusești spălate printr-o bancă din Moldova

Judecătoria Buiucani a decis arestarea preventivă, pe un termen de 30 de zile, a unui fost vicepreședinte al băncii comerciale Moldindcombank, a contabilei instituției și a unui om de afaceri. Cele trei persoane sunt învinuite de procurori în dosarul miliardelor rusești spălate prin intermediul unei bănci din Republica Moldova, transmite IPN.Toți trei arestați se vor afla în…

Judecătoria Buiucani a decis arestarea preventivă, pe un termen de 30 de zile, a unui fost vicepreședinte al băncii comerciale Moldindcombank, a contabilei instituției și a unui om de afaceri. Cele trei persoane sunt învinuite de procurori în dosarul miliardelor rusești spălate prin intermediul unei bănci din Republica Moldova, transmite IPN.

Toți trei arestați se vor afla în custodia CNA.

Învinuitii au fost reținuti pe 25 iulie, în urma unor ample percheziții care au vizat câteva instituții bancare din Moldova. Procurorii au descins la Victoriabank, Moldincombank, Moldova Agroindbank și compania de asigurări Asito.

Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a declarat atunci că materialele descoperite în cadrul perchezițiilor dovedesc o legătură între investigarea extinsă privind furtul miliardului și tranzitarea printr-o bancă din Moldova a banilor din altă țară în baza ordonanțelor judecătorești, acțiunile respective fiind puse la cale de către una și aceeași persoană, fostul deputat Veaceaslav Platon.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,52
Cer fragmentat
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău