30 de pușcași marini mexicani au fost arestați după ce ar fi făcut "să dispară" un număr nespecificat de oameni

  • 20 Aprilie 2021 12:42
30 de pușcași marini mexicani au fost arestați după ce ar fi făcut

30 de pușcași marini mexicani au fost arestați în cazul dispariției unui număr nespecificat de oameni în statul Tamaulipas, în 2014, informează BBC, preluat de Digi24.ro

Procurorii spun că victimele au dispărut după ce militarii au fost desfășurați în orașul de granița Nuevo Laredo.

Aproximativ 85.000 de oameni au fost dați dispăruți în Mexic începând cu 2006, când guvernul a declanșat războiul împotriva traficanților de droguri. Grupările criminale sunt vinovate în cele mai multe cazuri, însă vina este atribuită și forțelor de securitate.

Aceasta a fost cea mai mare reținere în rândul forțelor de securitate în legătură cu disparițiile din ultimii ani, dar și o lovitură dată Marinei mexicane, forța militară care se bucură de cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.

Militarii au fost predați biroului procurorului general "în concordanță cu mandatele de arestare... pentru presupusa infracțiune de dispariție forțată a unor persoane", a anunța Marina mexicană într-un comunicat.

Tamaulipas, unul dintre cele mai violente state mexicane, are una dintre cele mai ridicate rate de dispariții din țară. Multe dintre dispariții au loc pe drumurile care duc către granița cu SUA.

Disparițiile forțate sunt rareori investigate temeinic în Mexic, iar majoritatea cazurilor rămân nerezolvate. Mii de victime ajung neidentificate în morgi locale sau sunt îngropate în morminte clandestine.

Într-unul dintre cele mai mediatizate cazuri, 43 de studenți au dispărut în statul Guerrero, în 2014. Procuratura din Guerrero a anunțat că studenții fuseseră predați de forțele locale corupte unei grupări criminale, care i-a ucis pe toți și le-a ars cadavrele.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău