30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice Moldova-Germania: Expoziție la MAEIE

  • 09 Iunie 2022 10:15
30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice Moldova-Germania: Expoziție la MAEIE

O expoziție informativă, dedicată marcării a 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între Republica Moldova și Republica Federală Germania, a fost vernisată la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău, transmite IPN.

Secretarul de stat Vladimir Cuc a subliniat că aniversarea constituie un bun prilej de a reconfirma angajamentele celor două țări în vederea consolidării dialogului și cooperării pe domenii de interes reciproc, dar și rolul important al Germaniei în promovarea agendei de integrare europeană a Republicii Moldova, în modernizarea țării prin intermediul proiectelor concrete în beneficiul cetățenilor, în asigurarea stabilității, democrației și libertăților fundamentale.

„Mizăm în continuare pe sprijinul Germaniei în vederea realizării parcursului nostru european și regăsirii în viitor în familia statelor membre ale Uniunii Europene”, a declarat Vladimir Cuc.



Ministrul culturii, Sergiu Prodan, a menționat că Germania este un partener strategic al Republicii Moldova, inclusiv pe dimensiunea culturală, iar începutul acestui dialog a fost consolidat din anul 1995, prin semnarea Acordului privind cooperarea culturală. „Pe parcursul acestei perioade, societatea noastră a avut posibilitatea să cunoască cultura germană datorită proiectelor implementate de diverse organizații care activează pe teritoriul țării noastre. Dialogul diplomatic inclusiv în plan cultural va ajuta la dezvoltarea continuă a relațiilor bazate pe valori comune la nivel european și în plan internațional”, a subliniat ministrul.



Claudia Roth, reprezentanta specială a Guvernului federal pentru media și cultură a Germaniei, a menționat că există legături trainice stabilite între cele două țări, de la cooperări sectoriale și inițiative comune realizate și implementate cu suportul Uniunii Europene, la proiecte culturale prin intermediul Serviciului german pentru Schimb Academic (DAAD), Biroul Central pentru Școli în Străinătate (ZFA) și Centrul Cultural Akzente. Claudia Roth a apreciat cultura Republicii Moldova, a reafirmat sprijinul Germaniei în implementarea proiectelor bilaterale și a exprimat mulțumiri poporului Republicii Moldova pentru solidaritatea de care a dat dovadă în contextul crizei refugiaților generat de războiul din Ucraina.

Expoziția  va fi găzduită de MAEIE timp de două săptămâni, urmând ca ulterior să fie vernisată în mai multe locuri publice din Chișinău, dar și în alte localități ale Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău