30 de ani de când în România a căzut regimul comunist al dictatorului Nicolae Ceaușescu

  • 23 Decembrie 2019 08:05
30 de ani de când în România a căzut regimul comunist al dictatorului Nicolae Ceaușescu

Ieri s-au împlinit 30 de ani de când în România a căzut regimul comunist al dictatorului Nicolae Ceaușescu. Noaptea de 22 spre 23 decembrie 1989 a fost începutul perioadei Revoluției cu cei mai mulți morți. După ziua în care regimul comunist a căzut, zi în care imaginea simbolică este cea a elicopterului cu care Nicolae Ceaușescu a fugit de pe acoperișul Comitetului Central, spre seară a început să se tragă în mai multe zone din București.

Revoluția din 1989 a avut peste 1100 de victime în orașele declarate martir, cei mai mulți oameni au murit după fuga și arestarea soților Ceaușescu.

Omagierea acestor eroi, a adus în stradă ieri mii de bucureșteni, la un impresionat marș care a început în Piața Victoriei, transmite Radio România Actualități.

La evenimentul, inițiat de mai multe organizații neguvernamentale au participat și președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban. Au venit și ambasadorii Statelor Unite și Marii Britanii, care au fost printre cei care au citit numele eroilor uciși în timpul Revoluției Române.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău