3 companii din sectorul automotive s-au reprofilat și produc echipamente de protecție

  • 29 Aprilie 2020 18:08
3 companii din sectorul automotive s-au reprofilat și produc echipamente de protecție

Trei companii din sectorul automotive au decis să-și reprofileze activitatea, de la producerea huselor pentru transportul auto la confecționarea de echipamente de protecție, măști, combinezoane, botoși și viziere, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

Prima companie care a reușit să se reprofileze a fost „Confezioni Andrea MDV SRL” din mun. Soroca. Fabrica cu capital italian numără peste 800 de angajați și deține un parc complex de echipament de producție. În perioada de carantină, compania a reușit să producă zilnic peste 5700 de combinezoane pentru instituțiile medicale din țară și să securizeze peste 320 de locuri de muncă.

O altă companie este „APM Automotive Protection SRL” din orașul Briceni. Compania cu capital slovac-german are angajate peste 280 de persoane. În periada de carantină, produce săptămânal peste 3000 de combinezoane și a securizat 40 de locuri de muncă.

Compania „ConTeyor SRL” cu capital polonez, din raionul Căușeni, specializată în producerea huselor pentru containere folosite la transportarea pieselor auto, și-a modificat linia de producție și produce viziere și măști de protecție.

„Aprovizionarea cu materiale sanitare este esențială în această perioadă. Încurajăm și susținem companiile care contribuie la completarea necesarului cu echipamente de protecție”, precizează ministrul Sergiu Railean.
 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău