29 de femei refugiate din Ucraina au finalizat cu succes un program de formare profesională

  • 15 Mai 11:41
29 de femei refugiate din Ucraina au finalizat cu succes un program de formare profesională

Un grup de 29 de femei refugiate din Ucraina au primit certificate de competență profesională și pot activa în calitate de bone după ce au finalizat cu succes un program de formare profesională pentru adulți, anunță Ministerul Educației și Cercetării.

 
Prezentă la evenimentul de înmânare a certificatelor, Marcelina Baleca, șefă de direcție la Ministerul Educației și Cercetării (MEC), a menționat că programele de acest fel oferă adulților oportunități noi pentru angajare.
 
Programul a fost acreditat de Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare, gratuitatea instruirilor celor 29 de bone a fost asigurată de către WeWorld Moldova, World Vision și ADH. Certificatul de competență profesională obținut la finele programului le oferă deținătoarelor posibilitatea să se angajeze legal, atât în Republica Moldova și Ucraina, cât și în alte state europene, în baza acordurilor bilaterale.
 
Până în prezent, 96 de persoane au finalizat cu succes acest program de formare profesională, dintre care 55 de persoane refugiate din Ucraina.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:1,54 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
18
Arhivă Radio Chișinău