28 de țări participă la Congresul VI al Diasporei din Republica Moldova

  • 02 Septembrie 2014 09:51
28 de țări participă la Congresul VI al Diasporei din Republica Moldova

Peste 140 de cetățeni ai Republicii Moldova, veniți din 28 de țări ale lumii, participă la Congresul VI al Diasporei care se desfășoară la Chișinău timp de 3 zile.

Într-un discurs ținut ieri în deschiderea evenimentului, premierul Iurie Leancă le-a vorbit concetățenilor noștri stabiliți peste hotare despre realizările Guvernului, dar și despre alegerile parlamentare, care se vor desfășura în această toamnă. 

Autoritățile mizează pe experiența cetățenilor stabiliți în afara țării, pentru a dezvoltarea armonioasă a Republicii Moldova și pentru apropierea ei de țările civilizate ale lumii, a declarat premierul Iurie Leancă, în deschiderea Congresului Diasporei. Șeful executivului a subliniat, în context, importanța alegerilor parlamentare de la sfârșitul lunii noiembrie.

Liderul asociației Baștina, din Padova, Italia, Alexandru Marcinschi, a menționat că ceea ce au reușit cetățenii moldoveni să învețe locuind și muncind în țările europene, trebuie valorificat și în Republica Moldova.

Președinta asociației comunității moldovenilor din Quebec, Ala Mândâcanu, a făcut apel la conciliere politică între partidele aflate la guvernare, astfel încât, aceste să promoveze în mod unanim ideea integrării europene și dezvoltării Republicii Moldova.

Ediția din anul 2014 - organizată de Biroul pentru relații cu diaspora și are drept scop elaborarea unui prim plan comun de dezvoltare a Republicii Moldova dintre Diasporă și Guvern. Cei mai mulți participanți la Congres sunt din Italia, Rusia, Portugalia, Franța, România.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:2,06 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău