28 de mii de cereri au fost depuse pentru compensații la plata agentului termic

  • 03 Ianuarie 2018 10:14
28 de mii de cereri au fost depuse pentru compensații la plata agentului termic

Până la data de 31 decembrie 2017, au fost depuse 28 de mii de cereri pentru compensații la plata agentului termic în municipiul Chișinău, pentru sezonul de încălzire 2017-2018. Peste 25,5 mii de beneficiari și-au reconfirmat solicitările, iar restul au depus dosare noi.

Potrivit unui comunicat de presă al autorităților municipale, citat de IPN, de facilități la plata facturii pentru agentul termic beneficiază familiile al căror venit mediul pe ultimele 12 luni nu depășește 3000 de lei per persoană. Familiile sărace, de rând cu solicitarea de ajutor la plata agentului termic, beneficiază de compensarea diferenței în urma majorării tarifului pentru transportarea deșeurilor, precum și pentru plata volumului de apă suplimentar calculat.

În decembrie, urma plângerilor parvenite de la cetățeni, care au sesizat faptul că facturile pentru căldură nu conțin compensația acordată, a avut loc o ședință cu reprezentanții furnizorului la care s-a stabilit că facturile ce urmează a fi emise pentru luna decembrie să includă atât compensația pentru decembrie, cât și cea pentru noiembrie.

Cereri pentru obținerea compensațiilor se pot depune în continuare. În sectoarele Botanica, Centru, Râșcani și Buiucani, solicitanții se vor adresa la întreprinderile municipale de gestionare a fondului locativ (ÎMGFL) nr. 1 – 23. Locuitorii sectorul Ciocana – la Pretură, prin intermediul gestionarilor fondului locativ. Locuitorii din suburbii se vor adresa la primăriile locale.

Valoarea ajutorului la plata agentului termic este de 40% din factura pentru încălzire.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău