2.700 de pompieri luptă cu flăcările în California de Nord în urma unui incendiu de vegetație

  • 27 Iunie 2018 14:13
2.700 de pompieri luptă cu flăcările în California de Nord în urma unui incendiu de vegetație
Sursa: nytimes.com

Pompierii au raportat progrese importante în lupta cu flăcările în urma unui incendiu de vegetație izbucnit în California de Nord, care a pus în pericol sute de clădiri și a provocat evacuarea a peste o mie de persoane, au anunțat miercuri autoritățile, citate de Reuters.

Incendiul Pawnee, localizat la circa 110 kilometri nord-vest de Sacramento, a izbucnit sâmbătă. Flăcările au mistuit 22 de clădiri și 5.261 hectare, conform datelor prezentate marți de Departamentul forestier și de pază împotriva Incendiilor.

Circa 1.500 de persoane au fost nevoite să își părăsească locuințele în urma incendiului din apropiere de Pădurea Națională Mendocino, a anunțat Departamentul șerifului din Lake County.

Marți, direcția de propagare a incendiului se îndepărta de zonele populate, potrivit Departamentului. Acesta a precizat că, în cazul în care această tendință se menține, locuitorii se vor putea întoarce curând la casele lor.

Guvernatorul statului California, Jerry Brown, a declarat, luni, stare de urgență în Lake County, o măsură necesară pentru deblocarea resursele necesare pentru intervenție. Până marți peste 2.700 de pompieri au fost detașați pentru stingerea flăcărilor.

Serviciul național de meteorologie a emis vineri o atenționare privind pericolul izbucnirii unor incendii ca urmare a intensificării vântului și a scăderii nivelului de umiditate sub 10%.

Pawnee este unul dintre cele patru incendii de vegetație din California cauzate de creșterea temperaturii și de reducerea nivelului de umiditate.

Celelalte trei incendii din California sunt controlate în proporție de peste 50%, conform Cal Fire.

Nicio victimă nu a fost înregistrată ca urmare a acestor incendii.

În statul New Mexico, accesul în cea mai mare parte a Pădurii Naționale Carson va fi restricționat începând de miercuri . Aceasta este prima oară după 2011 când această pădure de 566.600 de hectare, o suprafață mai mare decât cea a statului Delaware, va fi închisă publicului din cauza nivelului ridicat de secetă care crește pericolul izbucnirii unor incendii, notează Reuters.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău