27 de companii vor primi granturi de până la 600 de mii de lei

  • 26 Octombrie 2023 09:04
27 de companii vor primi granturi de până la 600 de mii de lei

Un număr de 27 de noi afaceri vor accesa granturi cu o valoare cuprinsă între 200 de mii de lei și 600 de mii de lei (30 de mii de euro). Dosarele au fost aprobate spre finanțare de către Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA), transmite MOLDPRES.

Suma totală a finanțării constituie circa cinci milioane de lei, resurse fiind acordate din bugetul de stat sau alocate de Uniunea Europeană și Banca Mondială. Banii vor putea fi investiți în dezvoltarea, modernizarea și internaționalizarea afacerilor.

Granturile sunt acordate prin intermediul instrumentelor de suport antreprenorial ODA: Programul Start pentru Tineri, Programul de atragere a remitențelor în economie „PARE 1+2” și Programul de creștere a competitivității la export și internaționalizarea întreprinderilor mici și mijlocii.

Vicepremierul Dumitru Alaiba, ministru al Dezvoltării Economice și Digitalizării, a afirmat că această investiție va contribui la crearea locurilor noi de muncă, la consolidarea comunităților rurale și la promovarea inovației în întreaga țară.

Din numărul total de noi beneficiari, nouă activează în mediul rural, iar 18 își desfășoară activitatea în mediul urban. Dintre aceștia, 19 afaceri sunt gestionate de tineri și 17 de femei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău