26 de TIR-uri au traversat luni punctul de trecere și se află pe teritoriul R. Moldova

  • 28 Februarie 2022 16:55
26 de TIR-uri au traversat luni punctul de trecere și se află pe teritoriul R. Moldova

26 de TIR-uri au traversat luni punctul de trecere și se află pe teritoriul Republicii Moldova. În prezent, la punctul de trecere rutier Otaci-Mohyliv-Podilskyi se află aproximativ 17 TIR-uri, într-o zonă de parcare, iar la punctul de trecere rutier Tudora-Starokazacie – patru unități de transport rutier internațional de marfă, transmite IPN.

„În urma coordonării acțiunilor Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ambasadei Republicii Moldova în Ucraina și Ambasadei Ucrainei în Republica Moldova, reprezentanții autorităților vamale permit întoarcerea în țară a transportatorilor, cu unele excepții care necesită clarificări suplimentare la postul de control”, precizează MAEIE într-un comunicat de presă.

În vederea sporirii vitezei de procesare la punctul de trece a frontierei Mohyliv-Podilskyi, la Vinnița s-a deplasat un reprezentant al Serviciului Vamal al Ucrainei pentru soluționarea situațiilor particulare.

Peste 40 de camioane moldovenești erau blocate la punctul de trecere Mohyliv-Podilskyi, pe teritoriul Ucrainei. Acestea nu puteau intra în Republica Moldova pentru că partea ucraineană ar fi dat prioritate refugiaților aflați în număr mare. Un șofer moldovean de TIR a plasat un video în care menționa că refugiații sunt lăsați să intre în Moldova, iar șoferii de tir, cetățeni moldoveni, nu sunt lăsați să vină acasă. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
12
Tue
14
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău