26 de persoane au primit subvenții pentru inițierea unei afaceri

  • 19 Iulie 17:05
26 de persoane au primit subvenții pentru inițierea unei afaceri

Un număr de 26 de persoane au beneficiat anul trecut de subvenții pentru inițierea unei afaceri. În urma realizării proiectelor au fost create 39 de locuri de muncă în domenii precum: antreprenoriat, contabilitate, industria alimentară și agricultură, transmite MOLDPRES.

Subvențiile privind inițierea unei afaceri au fost acordate de către Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) persoanelor cu vârsta de minim 18 ani, înregistrate cu statut de șomer la una din subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă.

Solicitat de agenție, directorul ANOFM, Raisa Dogaru, a subliniat că agenția oferă sprijin financiar persoanelor care doresc să deschidă o afacere.

„Scopul subvenției este de a acoperi cheltuielile de înregistrare a întreprinderii, precum și pentru procurarea echipamentelor tehnologice, mașinilor și autovehiculelor pentru transportarea mărfurilor și pasagerilor, utilajelor și instalațiilor de lucru, aparatelor și instalațiilor de măsurare, control și reglare, tehnicii de calcul, mobilierului pentru dotarea spațiilor amenajate. Subvenția a fost acordată pentru înființarea unei întreprinderi noi și crearea a cel puțin unui loc de muncă pentru șomerul beneficiar de subvenție”, a afirmat Raisa Dogaru.

Mărimea subvenției constituie 80% din cheltuielile necesare inițierii unei afaceri, precum și pentru dotarea locului de muncă creat, dar nu mai mult de 20 salarii medii lunare pe economie pentru anul precedent.

Pentru informații suplimentare persoanele pot suna la Centrul de Apel al ANOFM - 0 8000 1000 (apel gratuit din Republica Moldova). Adresele și datele de contact ale subdiviziunea teritorială pentru ocuparea forței de muncă pot fi găsite accesând: https://anofm.md/ro/subdiviziuni.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău