26 de localități din Republica Moldova mai rămân în continuare fără energie electrică (VIDEO)

  • 25 Aprilie 2017 16:54
26 de localități din Republica Moldova mai rămân în continuare fără energie electrică (VIDEO)

26 de localități, inclusiv din regiunea găgăuză, rămâneau deconectate de la energia electrică la sfârșitul zilei de ieri, conform anunțului făcut de premierul Pavel Filip după ședința Comisiei pentru Situații Excepționale.

Cea mai gravă situație este în raionul Cahul. Potrivit autorităților, până la sfârșitul săptămânii, toți consumatorii vor fi reconectați la energia electrică. Șeful Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, Mihai Harabagiu, a declarat  că în raionul Comrat mai multe gospodării sunt expuse riscului de inundații ca urmare a topirii zăpezii.

Râul Bâc, pe teritoriul raionului Anenii Noi a ieșit din albie, iar în prezent echipele de salvatori acționează pentru a evita inundarea unui cartier. La fel, urmează să fie curățată albia râului Bâc de-a lungul localității Bucovăț până la revărsarea în lacul Ghidighici.

Potrivit datelor Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, în ultimele 24 de ore, în lucrările de lichidare a consecințelor zăpezii, au fost implicați 693 de angajați ai Ministerului de Interne, cu 156 de unități de tehnică, dar și 250 angajați ai Ministerului Apărării.

Mai mult, tot luni, 24 aprilie, odată cu recepționarea informației, potrivit căreia, în orașul Comrat mai multe case au fost înregistrate cu curți și beciuri inundate, din cauza nivelului ridicat al apei subterane, echipe din 25 de salvatori și pompieri cu 13 motopompe, dar și unități de tehnică grea au acționat. Au fost notată o cifră de aproape 57 pompări din beciuri, subsoluri, curți și fîntîni, pe străzile Pibeda, Comarov și Kotovski. Lucrări similare au fost înregistrate și în raionul Cahul, acolo unde doar în satul Taraclia de Salcie, echipele de salvatori au pompat apa din beciurile și curțile a circa 20 gospodării.

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale anunță că astfel de lucrări vor avea loc și astăzi, în raioanele unde vor mai exista apeluri de ajutor, în paralel de către specialiștii de profil fiind continuată activitatea de monitorizare a stării iazurilor din centrul și sudul țării, pentru a fi evitate toate pericolele și pentru a fi efectuate la necesitate careva măsuri inginerești. Potrivit datelor, în ultimele 24 de ore, în lucrările de lichidare a consecințelor situației excepționale înregistrate, au fost antrenate forțe ale Ministerului Afacerilor Interne, în număr de 693 angajați cu 156 unități de tehnică, dar și 250 angajați ai Ministerului Apărării. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora exactă * Știri
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău