250 de mii de doze de vaccin din China au ajuns la Chișinău. 150 de mii sunt donație

  • 27 Aprilie 2021 10:36
250 de mii de doze de vaccin din China au ajuns la Chișinău. 150 de mii sunt donație

150 de mii de doze de vaccin Sinopharm, donate de Republica Populară Chineză, dar și 100 de mii de doze de vaccin Sinovac, procurate de Republica Moldova, au ajuns în dimineața zilei de astăzi, 27 aprilie, la Chișinău. Odată cu acest lot de vaccinuri, a ajuns și un lot de echipamente medicale, la fel, donate de partea chineză, transmite IPN.

Prezentă la evenimentul de recepționare a lotului, președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi, a mulțumit conducerii și poporului chinez pentru receptivitatea și promptitudinea cu care au reacționat la solicitarea sa. Potrivit ei, Moldova nu are capacități proprii de a produce vaccin anti-COVID-19, de aceea atât vaccinurile donate, cât și cele procurate vor permite ca pandemia să fie depășită cât mai curând.

Ambasadorul Republicii Populare Chineze, Zhang Yinghong, și-a exprimat speranța că vaccinurile și materialele complementare ajunse în dimineața zilei de astăzi din China la Chișinău vor contribui la atingerea obiectivelor Republicii Moldova în lupta cu pandemia. Ambasadorul a menționat că între Republica Populară Chineză și Republica Moldova există relații tradiționale de prietenie și că, după declanșarea epidemiei, țările s-au sprijinit reciproc. China a acordat mai multe donații de consumabile anti-epidemiologice necesare în lupta cu COVD-19, iar evenimentul de astăzi confirmă prietenia strânsă între cele două state și popoare.

Vaccinurile au fost livrate ca urmare a solicitării președintelui Parlamentului adresate președintelui Comitetului Permanent al Adunării Naționale a Reprezentanților Poporului din Întreaga Chină, Li Zhanshu, pe 4 martie anul curent.

„Este încurajator că țara noastră primește în această perioadă mai multe loturi de vaccin, deoarece asta ne permite să oferim mai multe opțiuni de vaccinare cetățenilor. Suntem recunoscători Chinei pentru această donație semnificativă. Vă rog să vă protejați în continuare, să purtați mască, să evitați grupurile mari și spațiile închise. Sunt optimistă că, în curând, pe măsură ce se vaccinează tot mai mulți cetățeni, vom putea învinge pandemia și ne vom putea revedea în siguranță cu cei dragi”, a fost mesajul președintelui țării, Maia Sandu, transmis cu ocazia livrării vaccinurilor.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău