25 octombrie, Ziua Armatei României

  • 25 Octombrie 2020 10:04
25 octombrie, Ziua Armatei României

Astăzi, în România, este Ziua Armatei, în amintirea datei de 25 octombrie 1944, când soldații români au eliberat orașul Carei din Transilvania de Nord, ultimul petic de pământ românesc aflat sub ocupația horthystă.

Data de 25 octombrie avea să devină, printr-un decret din 1959, Ziua Armatei României.

Cu acest prilej, ministrul apărării naționale, Nicolae Ciucă, le-a transmis ieri tuturor militarilor un mesaj.

Nicolae Ciucă: Dragi militari, Ziua Armatei României constituie pentru toți românii ocazia de a vă arăta prețuirea noastră, de a vă mulțumi pentru modul în care vă îndepliniți misiunile, pentru devotamentul și profesionalismul dumneavoastră. Transmit felicitări și urări de succes întregului personal al Armatei României, precum și celor aflați în rezervă sau în retragere și, în mod special, veteranilor de război! La mulți ani, Armatei României!

Și marinarii militari celebrează astăzi Ziua Armatei României. Forțele Navale, care au aniversat, pe 22 octombrie, 160 de ani de la înființarea Marinei militare moderne, vor participa la ceremoniile organizate în Constanța, Brăila, Tulcea și Babadag. Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naționale, manifetsările din anul acesta se vor desfășura fără public, din cauza epidemiei de coronavirus.

Sursa: RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău