244 de șoferi s-au ales cu amenzi aplicate de polițiștii moldoveni în comun cu cei din România

  • 04 Mai 2022 10:43
244 de șoferi s-au ales cu amenzi aplicate de polițiștii moldoveni în comun cu cei din România

În rezultatul filtrelor organizate ieri de polițiștii moldoveni în comun cu polițiștii români au fost verificate 670 de automobile, fiind constatate 244 de contravenții din domeniul circulației rutiere, comunică MOLDPRES.

Potrivit poliției, un filtru a fost organizat pe traseul Chișinău - Ungheni - Sculeni, în cadrul căruia polițiștii moldoveni au desfășurat acțiuni de verificare a conducătorilor auto care au încălcat Regulamentul circulației rutiere și se eschivează de la achitarea amenzilor. În paralel, polițiștii români au îndemnat șoferii să nu admită încălcări ale legislației, scrie MOLDPRES.

În rezultatul filtrelor organizate de polițiștii moldoveni în comun cu polițiștii români au fost verificate 670 de automobile, fiind constatate 244 de contravenții din domeniul circulației rutiere, dintre care 93 de cazuri în care a fost depășită limita de viteză admisibilă pe segmentul de drum, 42 pentru nerespectarea indicatoarelor de semnalizare rutieră și 106 cazuri în care șoferii au încălcat regulile de folosire a centurii de siguranță sau au purtat discuții telefonice în timpul conducerii mijloacelor de transport.

Totodată, la patru automobile le-au fost înlăturate peliculele de pe geamuri, care diminuează câmpul vizual al conducătorului, iar un automobil a fost transportat la parcarea specială pentru că se afla în căutare.

În timpul filtrelor, oamenii legii din România au înmânat participanților la trafic pliante cu informații utile pentru menținerea unui climat de siguranță rutieră.

Acțiunile de verificare au loc în baza unui acord de cooperare, încheiat în ianuarie 2022 dintre Inspectoratul Național de Securitate Publică și Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău