Mircea Geoană: Avem datoria să dăm urmașilor noștri o țară puternică, o țară respectată

  • 24 Ianuarie 17:06
Mircea Geoană: Avem datoria să dăm urmașilor noștri o țară puternică, o țară respectată

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a transmis, miercuri, într-un mesaj de Ziua Unirii Principatelor Române, că "avem datoria să dăm urmașilor noștri o țară puternică, o țară respectată și influentă".

"Sărbătorim 24 Ianuarie, o zi atât de importantă în istoria națiunii noastre. Momente complicate au trăit și atunci, după Războiul Crimeei, liderii pașoptiști, Alexandru Ioan Cuza, pe care continui să îl consider unul dintre cei mai importanți lideri ai națiunii noastre. În aceste vremuri extrem de complicate, pe care le trăim în prezent, lecția lui Alexandru Ioan Cuza trebuie să ne ghideze pe toți. Pentru că doar prin curaj, doar prin ambiție, doar prin patriotism poți să răzbești și poți să duci proiectul național și România mai departe", a spus Mircea Geoană, într-un mesaj transmis pe pagina de Facebook.

El a afirmat că datorăm înaintașilor noștri să lăsăm mai departe "o țară mare, influență în Europa".

"Este o zi pe care o datorăm înaintașilor noștri și avem și noi datoria să dăm urmașilor noștri o țară puternică, o țară respectată, o țară influentă, pentru că acesta este destinul nostru: o țară mare, influentă în Europa", a mai spus Mircea Geoană. AGERPRES/(AS - autor: Petronius Craiu, editor: Florentina Peia, editor online: Irina Giurgiu)

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:84 %
Vint:2,57 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău