23 mii de familii au primit în ultimul an convertoare pentru TV digitală-terestră

  • 17 Decembrie 2020 18:51
23 mii de familii au primit în ultimul an convertoare pentru TV digitală-terestră

23 de mii de familii social vulnerabile au primit, pe parcursul anilor 2019-2020, de la Ministerul Economiei și Infrastructurii, convertoare pentru a avea acces la televiziunea digitală terestră. Actualmente, se finalizează distribuirea echipamentelor solicitate pe parcursul anului 2020, prin intermediul asistenților sociali.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Economiei și Infrastructurii, pentru dotarea cu convertoare a fost aprobată o hotărâre de Guvern și elaborat regulamentul de colectare a cererilor, fiind asigurată alocarea bugetară necesară. În baza listelor prezentate de structurile teritoriale de asistență socială privind numărul solicitanților înregistrați pentru dotare cu convertoare pe localități, au fost organizate licitațiile de livrare și distribuire a echipamentelor. Actualmente se finalizează etapa a doua de distribuire gratuită a convertoarelor la oficiile poștale locale, iar persoanelor care nu pot veni la oficiul poștal din cauza stării sănătății, convertoarele le sunt distribuite la domiciliu.

Aceste convertoare sunt necesare pentru a recepționa semnalul digital la televizoarele de generație veche sau cele care nu au incorporat modulul DVB-T2. În cazul televizoarelor de generații mai noi, pentru conectarea la televiziunea digitală terestră, ce asigură emisia a până la 18 canale de televiziune în regim gratuit în eter pe teritoriul țării (free to air), este necesar doar de conectat o antenă decimetrică și setat căutarea automată a canalelor.

Operatorul de stat care asigură funcționarea acestei rețele în regim de serviciu universal accesibil pentru toți cetățenii Republicii Moldova este Întreprinderea de Stat „Radiocomunicații”.

Acoperirea cu semnal pe întreg teritoriul țării, inclusiv localitățile din stânga Nistrului, este asigurată pentru circa 97% din teritoriu și 96% din populație.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău