23 de mașini cu numere de înmatriculare străine, găsite de oamenii legii într-un parc de dezmembrări auto

  • 19 August 14:30
23 de mașini cu numere de înmatriculare străine, găsite de oamenii legii într-un parc de dezmembrări auto

23 de mașini cu numere străine aduse în R. Moldova, cu obligativitatea de a fi scoase din țară în termen de 180 de zile, au fost găsite de oamenii legii într-un parc de dezmembrări auto din municipiul Chișinău.

Mijloacele de transport depistate au fost înmatriculate în Bulgaria, Irlanda, Lituania, Marea Britanie și România, transmite echipa 902./ș

În rezultatul acțiunilor de investigație a fost stabilit, că contrar prevederilor legale, proprietarii automobilelor înmatriculate în alte state vindeau mijloacele de transport pentru a fi dezmembrate, fără a le vămui pe teritoriul Republicii Moldova.

De menționat, că mijloacele de transport cu numere străine care sunt introduse în țară, în regim vamal de admitere temporară, fiind declarate prin acțiune, conform prevederilor cadrului legal în vigoare, nu pot fi vândute, donate, transmise prin moștenire, închiriate, subînchiriate, date în comodat, gajate, transferate sau puse la dispoziția unei alte persoane pe teritoriul Republicii Moldova, decât cu acordul organului vamal, numai după achitarea drepturilor de import.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
18,3
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,24 m/s
Sat
23
Sun
18
Mon
14
Tue
12
Wed
12
Arhivă Radio Chișinău