22 de morți și 45 de răniți într-un atac lângă biroul Crucii Roșii din Gaza

  • 22 Iunie 11:46
22 de morți și 45 de răniți într-un atac lângă biroul Crucii Roșii din Gaza

Comitetul Internațional al Crucii Roșii (CICR) a anunțat vineri seara că 22 de persoane au fost ucise și 45 au fost rănite în urma unui atac cu "proiectile de mare calibru" care a afectat biroul său din Gaza, care este înconjurat de sute de refugiați palestinieni, ce trăiesc în corturi, relatează sâmbătă AFP și dpa, transmite Agerpres.

"Acest incident a provocat un aflux masiv de victime către spitalul de campanie al Crucii Roșii, situat în apropiere", care "a primit 22 de morți și 45 de răniți", scrie CICR, care denunță "numeroasele incidente grave" din ultimele zile "ce pun în pericol viața lucrătorilor umanitari și a civililor", relatează sursa.

Armata israeliană și-a intensificat vineri atacurile în Fâșia Gaza, în urma cărora cel puțin 30 de palestinieni au fost uciși, potrivit medicilor, și a fost implicată în noi schimburi de focuri transfrontaliere cu gruparea Hezbollah libaneză.

Ministerul Sănătății din Fâșia Gaza, teritoriu condus de gruparea islamistă palestiniană Hamas, a declarat că au fost înregistrați 25 de morți și 50 de răniți în atac, acuzând armata israeliană că a "țintit corturile civililor refugiați la Al-Mawasi", zonă din sudul Fâșiei Gaza, în apropiere de Rafah.

La rândul său, un purtător de cuvânt al armatei israeliene a declarat pentru AFP că "o anchetă inițială sugerează că nu există niciun indiciu că armata israeliană ar fi efectuat o lovitură în zona umanitară Al-Mawasi".

"Incidentul este investigat", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Potrivit CICR, "proiectile de mare calibru au aterizat la câțiva metri de birourile Comitetului Internațional al Crucii Roșii vineri după-amiază".

"Acesta este unul dintre numeroasele incidente grave de securitate care au avut loc în ultimele zile. Gloanțe rătăcite au lovit deja structurile CICR", a mai spus organizația.

Organizația a reamintit că, potrivit dreptului internațional umanitar, părțile implicate în conflict au obligația de a lua "toate măsurile de precauție posibile" pentru a evita pierderea de vieți omenești în rândul populației civile, rănirea civililor sau deteriorarea bunurilor civile, inclusiv a structurilor umanitare.

Atacul din 7 octombrie din sudul Israelului s-a soldat cu moartea a 1.194 de persoane, în majoritate civili, potrivit unui bilanț al AFP stabilit pe baza datelor oficiale israeliene.

Drept ripostă, armata israeliană a lansat o ofensivă în Fâșia Gaza, care a făcut până în prezent 37.431 de morți, în majoritate civili, conform datelor Ministerului Sănătății din Gaza.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:5,14 m/s
Sun
18
Mon
17
Tue
16
Wed
16
Thu
18
Arhivă Radio Chișinău