2018 - Centenarul Unirii | Deputat de la București, Voi cere de la tribuna Parlamentului ca Reunirea să fie proiect de țară

  • 04 Ianuarie 2018 13:11
2018 - Centenarul Unirii | Deputat de la București,  Voi cere de la tribuna Parlamentului ca Reunirea să fie proiect de țară

Deputatul liberal Daniel Gheorghe a declarat că va cere de la tribuna Parlamentului de la București ca perspectiva reîntregirii naționale prin unirea României cu Republica Moldova să fie proiect de țară.

„Voi cere ca acest obiectiv de reîntregire națională să nu mai fie discutat doar cu ocazia lui 27 martie, 10 mai, 1 decembrie și alte zile cu însemnătate națională, și să devină obiectiv strategic național al României, cum este și normal. Voi cere de fiecare dată când voi avea ocazia, prin toate demersurile legale care îmi sunt permise conform Constituției”, a anunțat miercuri parlamentarul, în cadrul unei emisiunila 10TV.

Gheorghe a mai spus că subiectul integrării în UE și NATO fiind închis, deoarece România este membră a acestor organisme, trebuie stabilit următorul proiect de țară al României, care nu poate fi decât Reunirea.

„Acest an 2018 este cea mai bună ocazia pentru ca România să își stabilească drept obiectiv național Reunificarea cu Republica Moldova”, a conchis deputatul.

Sursa: InfoPrut.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău