2014 a fost un an devastator pentru copii

  • 09 Decembrie 2014 08:16
2014 a fost un an devastator pentru copii

Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) a declarat 2014 un an devastator pentru copii, în condițiile în care circa 15 milioane de copii se află prinși în mijlocul conflictelor.

Cauza fiind conflictele din Republica Centrafricană, Irak, Sudanul de Sud, Siria, Ucraina și teritoriile palestiniene.

UNICEFafirmă că, la nivel global, circa 230 de milioane de copii trăiesc în țări și regiuni afectate de conflicte armate.

'Au fost uciși copii în timp ce studiau în sălile de clasă și în timp ce dormeau în paturile lor; au fost lăsați orfani, răpiți, torturați, recrutați, violați și chiar vânduți ca sclavi', atrage atenția directorul UNICEF Anthony Lake într-un comunicat. 'Niciodată în istoria recentă nu au fost atât de mulți copii supuși unei astfel de brutalități', a mai spus el.

Amenințări grave au apărut de asemenea pentru sănătatea și bunăstarea copiilor, precum focarul de Ebola în țările vest-africane Guineea, Liberia și Sierra Leone, unde mii de copii au rămas orfani și circa 5 milioane sunt privați de școală.

Totodată, 538 de copii au fost uciși și 3.370 răniți în Fâșia Gaza în timpul războiului de 50 de zile dintre trupele israeliene și militanții Hamas, a mai spus oficialul UNICEF. În Siria, peste 7,3 milioane de copii au fost afectați de războiul civil, inclusiv 1,7 milioane care au fugit din țară. În țara vecină Irak, aproximativ 2,7 milioane de copii au fost afectați de conflict, dintre aceștia cel puțin 700 fiind mutilați sau uciși în acest an. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:5,14 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
20
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău