200 de milioane de lei pentru compensarea dobânzilor achitate de ÎMM-uri

  • 26 Octombrie 2022 10:10
 200 de milioane de lei pentru compensarea dobânzilor achitate de ÎMM-uri

200 de milioane de lei sunt alocați pentru susținerea întreprinderilor mici și mijlocii. Banii vor fi folosiți la compensarea dobânzilor achitate, aferente perioadei 1 august 2022 – 31 decembrie 2022, la creditele bancare sau nebancare investiționale contractate de IMM-uri în valută națională, care erau active la data de 1 august 2022. Prevederile în acest sens se conțin într-o dispoziție a Comisiei pentru Situații Excepționale, transmite IPN.

Pentru administrarea și utilizarea banilor a fost împuternicită instituția publică Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA). Scopul acestei măsuri, potrivit CSE, este atenuarea șocurilor de majorare a dobânzilor la creditele contractate de întreprinderile mici și mijlocii.

„Regulamentul privind modul de compensare a dobânzilor urmează a fi aprobat prin hotărâre de Guvern. Pentru asigurarea transferului compensațiilor către ÎMM-urile beneficiare, ODA va putea utiliza posibilitățile tehnice ale serviciului MPay”, precizează executivul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
-1,76
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:4,63 m/s
Sat
2
Sun
0
Mon
0
Tue
0
Wed
0
Arhivă Radio Chișinău