200 de câini de la Cernobîl, trimși în SUA. Ce au descoperit savanții despre ei

  • 03 Iunie 2018 16:57
200 de câini de la Cernobîl, trimși în SUA. Ce au descoperit savanții despre ei

Oficialii ucraineni au anunțat că vor trimite 200 de câini vagabonzi care trăiau în ruinele centralei de la Cernobîl, în speranța că vor fi adoptați în Statele Unite.

Animalele trebuie să treacă printr-o perioadă de carantină de o lună și jumătate, fiind monitorizate pentru orice afecțiune produsă de radiații într-un adăpost special din zonă. Cercetătorii angajați de ONG-ul american “Clean Futures Fund”, care studiază câinii de la Cernobîl de ani de zile, spun că aceștia trăiesc mult mai puțin decât alți câini. 

Majoritatea animelelor din zona fostei centrale nucleare sunt pui, puțini câini ajungând la 6 ani. De asemenea, cercetătorii suspectează că unii câini s-ar fi împerecheat cu lupii din zonă. 

Cei care lucrează în apropierea centralei sunt sfătuiți să nu interacționeze cu animalele, pentru că acestea ar putea suferi de turbare. Un alt risc este acela ca animalele să aibă particule radioactive pe blană. 

Peste 300 de câini fără adăpost trăiesc în regiunea afectată de dezastrul de la Cernobîl. Atunci când familiile și-au părăsit locuințele, și-au lăsat în urmă animalele de companie. Ulterior au fost trimiși militari care să îi ucidă, însă unii câini au supraviețuit și au populat zona. Acum, guvernul ucrainean și ONG-urile încearcă să dea câinii spre adopție în țările occidentale.

Sursa: protv.ro

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău