20 de ofițeri SPPS vor fi instruiți de experți din Italia și Slovenia

  • 02 Iulie 2021 09:26
20 de ofițeri SPPS vor fi instruiți de experți din Italia și Slovenia

Un număr de 20 de ofițeri ai Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS) sunt instruiți de experți italieni și sloveni în cadrul unui atelier de lucru cu tematica „Cele mai noi metode de comunicare și negociere în situații de criză”, relatează MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, instruirile au loc două zile (1-2 iunie) și se desfășoară sub egida instrumentului TAIEX al Comisiei Europene. Agenda de lucru cuprinde subiecte ce țin de managementul situațiilor critice în procesul de negociere, filozofia negocierii, managementul stresului, eficiența și impactul utilizării tehnologiilor în procesul de negociere, strategii și tactici esențiale de comunicare în situații de criză etc.

În cadrul cursurilor ofițerii își vor îmbunătăți capacitățile de a preveni, detecta și răspunde în mod pașnic la amenințări prin comunicare și negociere.

TAIEX (Technical Assistance and Information Exchange Instrument) este Instrumentul de Asistență Tehnică și Schimb de Informații din cadrul Direcției Generale Extindere a Comisiei Comunităților Europene. Scopul misiunii este să asiste țările beneficiare în domeniul armonizării legislației naționale cu acquis-ul comunitar, politicile și practicile interne ale UE.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău