20 de angajați ai Aeroportului Internațional Mărculești, instruiți în domeniul protecției antiteroriste

  • 12 Noiembrie 2021 11:13
20 de angajați ai Aeroportului Internațional Mărculești, instruiți în domeniul protecției antiteroriste

Dezvoltarea unui dialog cu cetățenii, organizarea și asigurarea procesului de instruire și educație de securitate antiteroristă în sectorul public și privat constituie una din prioritățile Serviciului de Informații și Securitate pe segmentul de prevenire a terorismului și altor forme violente de manifestare a extremismului.

Astfel, în contextul asigurării procesului de realizare eficientă a ansamblului de măsuri de protecție antiteroristă, ofițerii Centrului Antiterorist al SIS au desfășurat un curs de instruire pentru personalul Î.S. Aeroportul Internațional Mărculești.

În cadrul întâlnirii au fost abordate mai multe subiecte printre care cele ce vizează siguranța și protecția antiteroristă la obiectivele infrastructurii critice din subsectorul transport aerian, identificarea potențialelor riscuri de securitate, precum și procedurile de reacție și răspuns în situații excepționale, condiționate de actele de intervenție ilicită, se arată în comunicat.

Dialogul și interoperabilitatea cu  angajații obiectivelor infrastructurii critice reprezintă un mecanism eficient de asigurare și implementare a politicii naționale antiteroriste.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău